Sorumlu Tüketim ve Üretim

1. Yürütücü Birimler

Rektörlük

Genel Sekreterlik

İdari İşler Müdürlüğü 

Mali İşler Direktörlüğü

Satın Alma Direktörlüğü

Strateji ve Kalite Direktörlüğü

2. Çalışmalar

2.1. Geri Dönüşüm Eğitimleri:

Atık Bilinçlendirme Çalışmaları: Geri dönüşüm ve atık azaltma konularında öğrencilere ve personele yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Fotokopi makinalarının üzerinde bilgilendirme ve yönlendirme yazıları mevcuttur yan tarafında da geri dönüşüm kutusu yer almaktadır.

2.2. Sürdürülebilir Malzeme Kullanımı:

Sürdürülebilir Ürün Seçimi: Üniversitenin satın alma süreçlerinde sürdürülebilir ürünlere öncelik verilmekte, iş birliği yapılmaktadır. Bu sayede, çevresel etkiler azaltılmakta ve yerel ekonomiye destek sağlanmaktadır.

Geri dönüşüm oranlarını artıran düzenlemeler. Temizlik malzemelerinde daha az kimyasal içerikli malzeme kullanımı.

2.3. Tek Kullanımlık Ürünlerin Azaltılması: Üniversite genelinde tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımının azaltılması hedeflenmektedir.

3. Çalışmaları:

Sıfır Atık: Geri dönüşüm, atık azaltma ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarını teşvik eden uygulamalar yapılmaktadır.

Üniversitemiz 2025 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemine başvuru yapmayı planlamaktadır. Bu kapsamda kampüsümüzde çevre politikası belirlenecek olup bu amaca yönelik prosedürler, talimatlar düzenlenerek kampüs içinde ve çevresinde uluslararası standartlara uyum düzenli sağlanacaktır.

Kurumumuzda 2023 yılı itibariyle bir restoran bulunmadığından gıda atığı oluşmamaktadır. Plastik, kağıt, kırtasiye malzemelerin de satın alma sürecinden son imha sürecine kadar takibi İdari İşler Direktörlüğünce yapılmaktadır.